Gyakran ismételt kérdések

  Gyakran ismételt kérdések

  Egyéb

  A dealing limit hatályos, megkötött keretszerződéssel rendelkező ügyfeleink számára lehetővé teszi, hogy rugalmasan használják a biztosítási műveleteket pénzeszközeik blokkolása nélkül.

  A deviza-határidős műveletek lehetővé teszik azon ügyfelek számára, akik nemkívánatos árfolyamkockázatnak vannak kitéve, hogy a kockázatok részlegesen vagy teljesen megszűnjenek.

  Ez hosszú távon biztonságot jelent a pénzügyi tervezések terén.

  Az AKCENTA CZ aktuális biztosítási termékajánlatai:

  A biztosítási műveletek megkötése elköteleződést jelent a szolgáltatást nyújtó összes résztvevő számára, elsősorban a másik oldalon levőkkel szemben.

  Az AKCENTA CZ ügyfeleinek ezen elkötelezettségek megszokott formái mellett a partner pénzének megfelelő blokkolását vagy dealing limit-et is kínál.

  A dealing limit feldolgozása az Akcenta ügyfelei számára teljesen díjmentes!

  **Dokumentumok, amelyek szükségesek az Akcenta részére az alapbiztonság nullás összegének meghatározásához, tehát a dealing limit-hez: **

  • Mérleg, valamint nyereség- és veszteségkimutatás (ún. eredménykimutatás) az utolsó három számviteli időszakra vonatkozóan – a könyvvizsgálattal megerősített kimutatás előnyt jelent.
  • Kitöltött ügyfél-kérdőív.

  Dealing limit meghatározásának alternatívája:

  • Biztosíték letétele
  • Váltóval biztosított hitelkeret

  A dealing limittel kapcsolatos további információkért keresse az AKCENTA CZ üzletkötőjét, vagy hívja az Akcenta infóvonalát!

  Fogalmak glosszáriuma

  A

  ADET
  Devizapiaci Szövetség - a Cseh Köztársaság vezető nem banki devizakereskedőinek szakmai szövetsége.
  Azonosítási kötelezettség
  A bűncselekményből származó jövedelmek legalizálása elleni küzdelem egyes intézkedéseiről szóló 253/2008. sz. törvény értelmében minden pénzügyi intézmény köteles azonosítani az ügylet résztvevőit (személyeket és társaságokat) a tőzsdei ügyletek megkötésekor.
  A készpénzmentes fizetési műveletek forgalma
  Fizetési tranzakciók, amelyek készpénz jelenléte nélkül, az érintett felek bankszámlái közötti átutalással valósulnak meg.
  Árfolyamkockázat (devizakockázat)
  Az árfolyamérzékeny eszközök árfolyamváltozásaiból eredő veszteség kockázata. Devizaügylet (pl. azonnali vagy határidős ügylet) megkötésekor a kockázat és a potenciális nyereség vagy veszteség az árfolyam alakulásától függ; az árfolyam kedvezőtlen alakulása negatív hatással lehet az ügylet teljes hozamára. Az árfolyamkockázatot határidős ügylet megkötésével lehet kontrollálni (lásd: határidős ügyletek).
  Árfolyamrés
  A valuták vételi és eladási árfolyamának különbsége.
  Appression
  Egy valuta árfolyamának egy másik valutával szembeni emelkedése (felértékelődése) a devizapiaci helyzet (a valuta iránti kereslet és kínálat) függvényében.
  Ajánlat
  Az az ár, amelyen egy bank valutát ad el, azaz az az ár, amelyet egy kereskedő felszámít, amikor valutát ad el egy másik banknak vagy ügyfélnek.
  Általános szerződési feltételek
  Ezek szabályozzák az Ügyfél és az AKCENTA CZ a.s. közötti szerződéses kapcsolatot az Ügyfél által kötött valamennyi kínált termékre vonatkozóan. Az Általános Szerződési Feltételek a Keretszerződés szerves részét képezik, és rendelkezései elsőbbséget élveznek az Általános Szerződési Feltételek rendelkezéseivel szemben.
  Anchor
  Konkrét árfolyamajánlat.
  Külkereskedelem
  Ez a mutató az adott hónapban az export és import volumenét és az ebből adódó pozitív vagy negatív külkereskedelmi egyenleget mutatja. A külkereskedelmi mérleget havonta, két hónapos késéssel jelentik. Általában nem ad jelentős lendületet a korona árfolyamának további emelkedéséhez vagy csökkenéséhez, de középtávon az összeg befolyásolhatja az árfolyam mozgását.
  Amortizáció
  Egy valuta árfolyamának leértékelődése (gyengülése) egy másik valutával szemben, a devizapiaci helyzet (a valuta iránti kereslet és kínálat) függvényében.
  ARES
  Gazdasági egységek adminisztratív nyilvántartása - olyan információs rendszer, amely különböző nyilvántartásokból gyűjti össze az adatokat, és lehetővé teszi a keresést a Cseh Köztársaságban bejegyzett valamennyi gazdasági egység között.
  ASK
  Az az ár, amelyen egy bank valutát ad el, azaz az az ár, amelyet egy kereskedő felszámít, amikor valutát ad el egy másik banknak vagy ügyfélnek.
  Alternatív hitelesítés
  Az alternatív hitelesítés azt jelenti, hogy a felhasználó személyazonosságát olyan további kérdések sorozatával ellenőrzik, amelyekre csak a felhasználó tudhatja a választ.
  Hitelesítés
  A hitelesítés a felhasználó személyazonosságának hitelesítési SMS segítségével történő ellenőrzésére utal.
  Ajánlat
  Az az ár, amelyen egy bank valutát vásárol, azaz az az ár, amelyet egy macska kereskedő hajlandó fizetni, amikor valutát vásárol egy másik banktól vagy ügyféltől.