Határidős ügyletek

  Az Akcenta segítségével alapesetben akár 1 évre előre is fedezheti az árfolyamkockázatot. Minden ügyfél számára személyre szabott ajánlatot készítünk.

  Azok a vállalatok és vállalkozók, akik külföldi partnerekkel kereskednek, valamint külföldi fizetőeszközöket kapnak az exportált áruért, ugyanakkor más pénznemben fizetnek a behozott termékekért, általában veszteség kockázatnak vannak kitéve. Legalábbis erre lehet következtetni a külföldi fizetőeszközök árfolyammozgásaival kapcsolatban.

  Az árfolyam változása minden tekintetben jelentős kérdés, hiszen akár a teljes üzemi nyereség elvesztését is okozhatja(az árfolyamveszteség magasabb lehet az árrésnél).

  Erre való tekintettel jelentősen csökkenhet a társaság versenyképessége, sőt veszélybe kerülhet annak további működése is.

  Az árfolyam-biztosíték eszközei egyszerű megoldással szolgálnak, és lényegében meg lehet szüntetni velük az árfolyamkockázatot.

  Image
  Pihentető alvás
  Pihentető alvás

  Negatív árfolyam esetén nem szűkül az árrés a kereskedésen.

  Cash flow jobb tervezhetősége
  Cash flow jobb tervezhetősége

  Nem veszít pénzt az árfolyamkockázat miatt, és lehetősége nyílik a jobb pénzügyi tervezésre.

  Maximális rugalmasság
  Maximális rugalmasság

  Mindig lehetősége van arra, hogy az aktuális helyzettől és szükséglettől függően lerövidítse vagy meghosszabbítsa a forwardot.

  Nincs díj
  Nincs díj

  A legelőnyösebb megoldást kínáljuk Önnek, kötelezettség és díjmentesen.

  Az árfolyam biztosítása
  Az árfolyam biztosítása

  Az együttműködésünk teljes időtartamára biztosítjuk Önnek a kérdéses valuta árfolyamát.

  Egyszerű eszköz
  Egyszerű eszköz

  Határidős ügyletek

  Forward image

  Nézzünk erre egy példát!

  Az ügyfél exportszerződést kötött euróban gépi berendezések értékesítésére 6 hónapos fizetési határidővel. Költségei koronában keletkeznek, és a jövőbeli árfolyam kalkulációja során az aktuális árfolyamot használja.

  Tehát a termék az árának meghatározási pillanatától kezdve egészen az ügylet fizetési határidejéig a korona euróval szembeni erősödési kockázatának van kitéve. Amennyiben a korona 6 hónap múlva erősebb lesz, azaz az árfolyam alacsonyabb értékre kerül, az ügyfél az euró meghatározott összegéért kevesebb koronát fog kapni, mint amennyit eredetileg kalkulált.

  Árfolyamaink

  Pénznem

  Vétel

  Eladás

  A kijelzett értékek csakis tájékoztató jellegűek, az aktuális árfolyam ügyében kérjük, hívja a 0680 102 436-ös, helyi tarifával hívható telefonszámot!. Az aktuális árfolyamokat bármikor megnézheti az Online Banking.

  A határidős ügyletek típusai

  Image
  Forward (sztenderd)

  Ez a legegyszerűbb eszköz a két pénznem árfolyamában bekövetkező kedvezőtlen változások elleni fedezetre.

  Tudjon meg többet

  Image
  Csúsztatott fizetési határidejű forward

  A határidős ügylet fix teljesítési időpontjának helyébe egy 3 hetes intervallum lép.

  Tudjon meg többet

  Image
  Amortizációs forward

  A forward előre meghatározott teljesítési időpontjának helyébe a megállapodás szerinti időszak lép.

  Tudjon meg többet

  Image
  Par Forward

  Abban különbözik a sztenderd határidős ügyletektől, hogy több, szabályos lejáratú határidős ügyletsorozatot lehet összeállítani.

  Tudjon meg többet

  Image
  Swap ügyletek

  Ez egy olyan megállapodás, amelynek értelmében egy valutát egy másik valutáért vásárolnak vagy adnak el egyidejű újraértékesítéssel.

  Tudjon meg többet

  Image
  Devizaopció

  Devizaopció vásárlása esetén az ügyfélnek joga van a devizát egy előre megállapított árfolyamon vásárolni vagy eladni.

  Tudjon meg többet

  Brochure

  Nálunk nincsenek univerzális árfolyamok, minden ügyfelünknek egyedi árfolyamot kínálunk, amely minden adott pillanatban aktuális, és a devizapiaci helyzetnek megfelelően változik.

  54,000+ ügyfél 6 piacon

  Több mint 25 éves tapasztalat

  100+ értékesítési képviselő

  Külföldi fizetési szolgáltatások

  Az Akcenta keresztül történő külföldi és belföldi fizetések gyorsak, megbízhatóak és olcsók. 17 pénznemben teljesíthet kifizetéseket. A bankokon keresztül történő fizetések érzékeny alternatíváját jelentik.

  További információ
  Devizaváltás

  A legjobb árfolyamok vállalatok számára, egyedi megoldások, gyorsaság és megbízhatóság a devizatranzakciók (valutaváltás) lebonyolításában. Minden ügyfelünknek az igényeinek megfelelő optimális megoldást kínáljuk.

  További információ
  Határidős ügyletek

  A határidős ügyletek fő funkciója az árfolyam kedvezőtlen mozgása elleni fedezet. Választhat határidős ügyletek, swapügyletek és devizaopciók között.

  További információ