Határidős ügyletek

  Az Akcenta segítségével alapesetben akár 1 évre előre is fedezheti az árfolyamkockázatot. Minden ügyfél számára személyre szabott ajánlatot készítünk.

  Azok a vállalatok és vállalkozók, akik külföldi partnerekkel kereskednek, valamint külföldi fizetőeszközöket kapnak az exportált áruért, ugyanakkor más pénznemben fizetnek a behozott termékekért, általában veszteség kockázatnak vannak kitéve. Legalábbis erre lehet következtetni a külföldi fizetőeszközök árfolyammozgásaival kapcsolatban.

  Az árfolyam változása minden tekintetben jelentős kérdés, hiszen akár a teljes üzemi nyereség elvesztését is okozhatja(az árfolyamveszteség magasabb lehet az árrésnél).

  Erre való tekintettel jelentősen csökkenhet a társaság versenyképessége, sőt veszélybe kerülhet annak további működése is.

  Az árfolyam-biztosíték eszközei egyszerű megoldással szolgálnak, és lényegében meg lehet szüntetni velük az árfolyamkockázatot.

  Test intro image
  Pihentető alvás
  Pihentető alvás

  Negatív árfolyam esetén nem szűkül az árrés a kereskedésen.

  Cash flow jobb tervezhetősége
  Cash flow jobb tervezhetősége

  Nem veszít pénzt az árfolyamkockázat miatt, és lehetősége nyílik a jobb pénzügyi tervezésre.

  Maximális rugalmasság
  Maximális rugalmasság

  Mindig lehetősége van arra, hogy az aktuális helyzettől és szükséglettől függően lerövidítse vagy meghosszabbítsa a forwardot.

  Nincs díj
  Nincs díj

  A legelőnyösebb megoldást kínáljuk Önnek, kötelezettség és díjmentesen.

  Az árfolyam biztosítása
  Az árfolyam biztosítása

  Az együttműködésünk teljes időtartamára biztosítjuk Önnek a kérdéses valuta árfolyamát (/hataridos-ugyletek/hu-forward).

  Egyszerű eszköz
  Egyszerű eszköz

  A határidős ügyletek az árfolyamkockázat fedezésének egyik legegyszerűbb eszközei.

  Határidős ügyletek

  Forward Image

  Nézzünk erre egy példát!

  Az ügyfél exportszerződést kötött euróban gépi berendezések értékesítésére 6 hónapos fizetési határidővel. Költségei koronában keletkeznek, és a jövőbeli árfolyam kalkulációja során az aktuális árfolyamot használja.

  Tehát a termék az árának meghatározási pillanatától kezdve egészen az ügylet fizetési határidejéig a korona euróval szembeni erősödési kockázatának van kitéve. Amennyiben a korona 6 hónap múlva erősebb lesz, azaz az árfolyam alacsonyabb értékre kerül, az ügyfél az euró meghatározott összegéért kevesebb koronát fog kapni, mint amennyit eredetileg kalkulált.

  Árfolyamaink

  Pénznem

  Vétel

  Eladás

  A kijelzett értékek csakis tájékoztató jellegűek, az aktuális árfolyam ügyében kérjük, hívja a 0680 102 436-ös, helyi tarifával hívható telefonszámot!. Az aktuális árfolyamokat bármikor megnézheti az Online Banking.

  A határidős ügyletek típusai

  Mi az forwardügylet?
  Forward (sztenderd)

  Ez a legegyszerűbb eszköz a két pénznem árfolyamában bekövetkező kedvezőtlen változások elleni fedezetre.

  Tudjon meg többet

  Mi az a csúsztatott fizetési határidejű forward?
  Csúsztatott fizetési határidejű forward

  A határidős ügylet fix teljesítési időpontjának helyébe egy 3 hetes intervallum lép.

  Tudjon meg többet

  Mi az a amortizációs forward?
  Amortizációs forward

  A forward előre meghatározott teljesítési időpontjának helyébe a megállapodás szerinti időszak lép.

  Tudjon meg többet

  Mi a par forward?
  Par Forward

  Abban különbözik a sztenderd határidős ügyletektől, hogy több, szabályos lejáratú határidős ügyletsorozatot lehet összeállítani.

  Tudjon meg többet

  Melyek a swapügyletek előnyei?
  Swap ügyletek

  Ez egy olyan megállapodás, amelynek értelmében egy valutát egy másik valutáért vásárolnak vagy adnak el egyidejű újraértékesítéssel.

  Tudjon meg többet

  Mi a Devizaopció?
  Devizaopció

  Devizaopció vásárlása esetén az ügyfélnek joga van a devizát egy előre megállapított árfolyamon vásárolni vagy eladni.

  Tudjon meg többet

  brochure

  Nálunk nincsenek univerzális árfolyamok, minden ügyfelünknek egyedi árfolyamot kínálunk, amely minden adott pillanatban aktuális, és a devizapiaci helyzetnek megfelelően változik.

  54,000+ ügyfél 6 piacon

  Több mint 25 éves tapasztalat

  100+ értékesítési képviselő

  Külföldi fizetési szolgáltatások

  Az Akcenta keresztül történő külföldi és belföldi fizetések gyorsak, megbízhatóak és olcsók. 17 pénznemben teljesíthet kifizetéseket. A bankokon keresztül történő fizetések érzékeny alternatíváját jelentik.

  További információ
  Devizaváltás

  A legjobb árfolyamok vállalatok számára, egyedi megoldások, gyorsaság és megbízhatóság a devizatranzakciók (valutaváltás) lebonyolításában. Minden ügyfelünknek az igényeinek megfelelő optimális megoldást kínáljuk.

  További információ
  Határidős ügyletek

  A határidős ügyletek fő funkciója az árfolyam kedvezőtlen mozgása elleni fedezet. Választhat határidős ügyletek, swapügyletek és devizaopciók között.

  További információ