Mi az a amortizációs forward?

  Az Akcentával alapfelszereltségként akár 1 évre előre is fedezheti vállalatát az árfolyamkockázattal szemben. Minden ügyfél számára személyre szabott ajánlatot készítünk.

  A megkötéskor az amortizációs forward hasonló feltételekből indul ki, mint a standard forward, és alkalmazható azon esetekben is, amikor nehézkes előre meghatározni a fizetési határidőt, valamint az egyes tranzakciók mértékét.

  Image

  Milyen előnyei vannak a határidős ügyleteknek?

  A meghatározott időtartamon belül bármikor realizálható az átváltás az előre megszabott árfolyamon, azonban az egyes konverziókat nem kell előre meghatározni. Az utalások bármelyik munkanapon és összegben megvalósulhatnak az adott időszakon belül, egészen a meghatározott amortizációs forward végösszegéig.

  Példa a határidős kereskedelemre

  ÜGYFÉL – IMPORTŐR: Az ügyfélnek 12 hónapon belül (12. 31-ig) fizetnie kell külföldi cégeknek az átvett áruért, összesen 100 000 eurót. Határidős ügyletet köt, amely előre fedezetet nyújt számára arra az árfolyamra, amelyen 12 hónapig minden átváltást végrehajtanak (határidős árfolyam).

  ÁTVETT KIFIZETÉS IDŐPONTJA 31.3. 30.6. 30.9. 31.12.

  megállapodás szerinti árfolyam

  311

  311

  311

  311

  valós árfolyam

  313,2

  307

  312

  310

  átvett kifizetés [EUR-ban]

  18.000

  35.000

  32.000

  15.000

  különbség az ügyleten [HUF-ban]

  39 600

  -140.000

  32.000

  -15.000

  Minden lehívás az amortizációs forward teljes időtartama alatt az előre kialkudott forwardárfolyamon történik. Az ügyfélnek nincsenek további költségei.

  Amennyiben szolgáltatásunk felkeltette érdeklődését, és úgy gondolja, előnyös eszközként tudná használni vállalkozói tevékenységével összefüggő árfolyamkockázatának csökkentésére, vegye fel velünk a kapcsolatot az AKCENTA CZ dealingszektorában!

  Image

  Mik a feltételei a forward lezárásának?

  • A Keretszerződés megkötése.
  • A jogi kötelezettségek teljesítése (LEI kiadása).
  • Pénzeszközök letétele, vagy Dealing limit meghatározása.
  • Egy ügylet minimális összege 30.000 EUR, vagy annak ekvivalense más pénznemben.
  • Az ügyfél pénzeszközeinek blokkolása
  • Érdekel még több? Olvassa el egyéb feltételek

  Az első Forward típusú ügylet megkötését megelőzően a következőt kell elvégezni:

  • meg kell kötni a Keretszerződést
  • meg kell kötni megfelelő mellékletek, melyek meghatározzák a feltételeket, és szabályokat a határidős tranzakciók realizálásához
  • létre kell hozni a belső fizetési számlát (BFSZ), a biztosíték vinkulálása céljából a határidős ügyeltből.

  Üzletkötőink bármikor szívesen megbeszélik Önnel az árfolyamkockázat biztosításának egyedi feltételeit, és javaslatot tesznek a legjobb megoldásokra.

  A határidős ügyletek megkötésekor az ügyfél bizonyos típusú kockázatokat vállal (a piaci, azaz árfolyam- és kamatkockázatot, a másik szerződő féllel kapcsolatos kockázatot, a likviditási kockázatot, a tőkeáttételi hatással kapcsolatos kockázatot). A kockázat minden esetben a határidős ügylet céljától és alkalmazási módjától függ. A keretszerződés aláírása és az üzletkötés előtt, valamint az Ön kérésére a kereskedők bármikor szívesen megmagyarázzák Önnek – akár szóban, akár írásban – a kockázatok típusait.

  Árfolyamaink

  Pénznem

  Vétel

  Eladás

  A kijelzett értékek csakis tájékoztató jellegűek, az aktuális árfolyam ügyében kérjük, hívja a 0680 102 436-ös, helyi tarifával hívható telefonszámot!. Az aktuális árfolyamokat bármikor megnézheti az Online Banking.