Patrik Biňovský az Akcenta új pénzügyi vezetője

  2024. 07. 08.

  Patrik Biňovský az Akcenta új pénzügyi vezetője

  Hradec Králové, 2024. június 19. - Az Akcenta CZ, az exportőrök és importőrök külföldi fizetési és devizaműveleteire szakosodott pénzforgalmi intézmény jelentős változást jelent be egy kulcsfontosságú pozícióban. Patrik Biňovský lesz az új pénzügyi igazgató és az igazgatótanács alelnöke, Daniel Johanis utódja. A pénzügyek mellett a kockázatokért is felelős lesz.

  Patrik több mint tízéves tapasztalattal rendelkezik a bankszektorban, többek között több mint öt évig irányította az innovációt a Raiffeisenbanknál. Így közvetlenül felelős volt a bank stratégiájának kidolgozásáért. Részt vett az akvizíciós projektjeikben is, például a Citibank és a Zuno Bank lakossági részlegének egyesülésében.

  "Szakmai életem során lehetőségem volt arra, hogy aktívan részt vegyek a Raiffeisenbank kulcsfontosságú akvizíciós projektjeiben, és részt vegyek azok sikeres lebonyolításában. Emellett egy innovációs csapatot is vezettem, amely olyan elképzeléseken dolgozott, amelyek nemcsak a Raiffeisenbank, hanem az egész bankszektor jövőjét alakítják. Ezt a tapasztalatot szeretném az Akcentánál kamatoztatni, és a nagyszerű kollégákból álló teljes csapatommal együtt végigvezetni az Akcenta átalakulását a nem banki pénzforgalmi szolgáltatók digitális vezetőjévé" - mondta Patrik Biňovský az Akcenta CZ igazgatótanácsának alelnöki kinevezése kapcsán, hozzátéve: "Az Akcenta óriási potenciállal rendelkezik, de a jövőben nagy kihívásokkal kell szembenéznünk, mivel a verseny e téren könyörtelen".

  Patrick a Minnesotai Egyetem Carlson School of Management szakán szerzett MBA diplomát. Szabadidejében szívesen triatlonozik, szereti a családját és a lehető legtöbb hosszú futást, amelyeket ő is szervez. Emellett ő az alapítója az Unalanu nevű startupnak, egy olyan platformnak, amely hasonló érdeklődésű emberek szervezésére szolgál, nem csak sportolásra.

  Változás az Akcenty igazgatótanácsában, Jacek Jurczyński csatlakozik az igazgatótanácshoz

  Változás az Akcenty igazgatótanácsában, Jacek Jurczyński csatlakozik az igazgatótanácshoz

  2024. 07. 08.

  Közel 14 év után megváltozik az Akcenta CZ, az exportőrök és importőrök külföldi fizetési és devizaműveleteit lebonyolító pénzforgalmi

  Az AKCENTA tavaly rekordnyereséget ért el

  Az AKCENTA tavaly rekordnyereséget ért el

  2024. 07. 08.

  Az AKCENTA nyeresége tavaly megközelítette a 74 millió cseh koronát. A pénzintézet ki tudta használni a devizapiac nagyfokú volatilitását és azt, hogy a vállalatoknak fedezniük kell az árfolyamkockázatot.