Változás az Akcenty igazgatótanácsában, Jacek Jurczyński csatlakozik az igazgatótanácshoz

  2024. 07. 08.

  Változás az Akcenty igazgatótanácsában, Jacek Jurczyński csatlakozik az igazgatótanácshoz

  Hradec Kralove, 2024. február 15. - Közel 14 év után megváltozik az Akcenta CZ, az exportőrök és importőrök külföldi fizetési és devizaműveleteit lebonyolító pénzforgalmi intézmény igazgatótanácsának elnöke. Jacek Jurczynski követi Milan Cermant, aki lemondott a vezetői posztról.

  Jacek nem érkezik ismeretlen környezetbe, hiszen 2021 óta az Akcenta felügyelőbizottságának elnöke. Ezt megelőzően a bécsi Raiffeisen Bank International tőkepiaci igazgatójaként dolgozott. A pénzügyi szektorban azonban sokkal gazdagabb a karrierje, hiszen többek között az mBanknál, a BGK-nál, a Goldman Sachsnál és a BPH-nál betöltött vezető pozíciókban szerzett tapasztalatokat.

  Jacek a Varsói Közgazdasági Főiskolán szerzett mesterdiplomát pénzügyek és bankügyek területén. Szabadidejében lelkes kerékpáros, és - egy varsói születésű ember számára talán kissé szokatlan módon - jégkorongrajongó.

  "Milan hatalmas lépést tett előre az Akcentával, és egy kis cseh vállalatot a devizakereskedők, majd később a pénzforgalmi intézmények egyik legnagyobb szereplőjévé tett Közép-Európában. Ezért nagy elismerés és köszönet illeti. Az én feladatom az Akcenta további fejlesztése, különösen a digitalizáció területén, ahol lemaradásunk van, amit a lehető leggyorsabban be kell pótolnunk. A digitalizáció azonban nem jelenti azt, hogy feladjuk az ügyfelekhez való személyes hozzáállásunkat, ami megkülönböztet minket versenytársainktól, és amit ügyfeleink értékelnek mind a hat európai piacon, ahol működünk. Éppen ellenkezőleg, még közelebb akarunk kerülni ügyfeleinkhez, ugyanakkor olyan digitális eszközöket akarunk a kezükbe adni, amelyek még könnyebbé és hatékonyabbá teszik a munkájukat" - mondta kinevezése kapcsán Jacek Jurczynski, az Akcenta igazgatótanácsának új elnöke, majd hozzátette: "Többek között ezért a belső informatikai fejlesztésünk, valamint az üzleti tevékenység is közvetlenül az én felelősségem alá fog tartozni."

  "Majdnem 14 év hosszú idő egy karrier során, és ez sokat elmond arról, hogy az Akcenta mennyire a szívemhez nőtt, mennyire élveztem a munkát, és hogy a nagyszerű csapattal, amelyet felépítettünk, hogyan hajtottuk és fejlesztettük együtt. Kollégáink, tapasztalatuk és elkötelezettségük nélkül nem tudtuk volna leküzdeni az összes kihívást nemcsak a cseh piacon, hanem a másik öt piacon sem, ahol sikeresen terjeszkedtünk. Úgy döntöttem azonban, hogy új kihívások után nézek, és meggyőződésem, hogy Jacek Jurczynski a megfelelő kapitány arra, hogy biztonságosan és sikeresen átvezesse az Akcentát a viharos digitális átalakuláson. Emellett minden bizonnyal képes lesz javítani az együttműködést az RBI Csoporttal" - mondta Milan Cerman az Akcentánál töltött hivatali idejéről.

  Patrik Biňovský az Akcenta új pénzügyi vezetője

  Patrik Biňovský az Akcenta új pénzügyi vezetője

  2024. 07. 08.

  Az Akcenta CZ, az exportőrök és importőrök külföldi fizetési és devizaműveleteire szakosodott pénzforgalmi intézmény

  Az AKCENTA tavaly rekordnyereséget ért el

  Az AKCENTA tavaly rekordnyereséget ért el

  2024. 07. 08.

  Az AKCENTA nyeresége tavaly megközelítette a 74 millió cseh koronát. A pénzintézet ki tudta használni a devizapiac nagyfokú volatilitását és azt, hogy a vállalatoknak fedezniük kell az árfolyamkockázatot.