Az AKCENTA tavaly rekordnyereséget ért el

  2024. 07. 08.

  Az AKCENTA tavaly rekordnyereséget ért el

  Az AKCENTA nyeresége tavaly megközelítette a 74 millió cseh koronát. A pénzintézet ki tudta használni a devizapiac nagyfokú volatilitását és azt, hogy a vállalatoknak fedezniük kell az árfolyamkockázatot.

  Hradec Králové, 2022.04.13. - Az AKCENTA CZ pénzforgalmi intézmény, amely elsősorban exportőrök és importőrök külföldi fizetési és devizaműveleteit bonyolítja, 73,1 millió cseh korona nettó nyereséget jelentett 2021-re vonatkozóan. A vállalat 25. évfordulója alkalmából így rekorderedménnyel „ajándékozta meg” magát. Ez elsősorban a devizakockázattal szembeni fedezeti ügyletek iránti nagy ügyfélkeresletnek volt köszönhető, amelyet részben a devizapiac volatilitása, az ügyfélügyletek számának általános növekedése és a Zalep.to új számlafinanszírozási termék sikeres bevezetése okozott.

  „A világjárványhoz kapcsolódó bizonytalanság hullámokban tért vissza, és ismételten felkavarta a devizapiacot, ami erősebb keresletet váltott ki ügyfeleinkből mind az azonnali műveletek, mind a devizakockázattal szembeni fedezeti ügyletek iránt. Például a 2020-as évhez képest, amely ebből a szempontból is atipikus volt, tavaly 13%-kal több viszontbiztosítást nyújtottunk. Eközben mind a hat európai piacon növelni tudtuk piaci részesedésünket és nagyon hatékonyak voltunk. Mindezek együttesen hozzájárultak az AKCENTA 25 éves történetének legsikeresebb gazdasági eredményéhez” - mondta Milan Cerman, az AKCENTA CZ igazgatótanácsának elnöke, majd hozzátette: „Elégedett vagyok a Zalep.to platform sikerével is, amelyet először tavaly kínáltunk ügyfeleinknek a cseh piacon. Ez pontosan olyan típusú pénzügyi eszköznek bizonyult, amelyet néhány ügyfelünk szívesen használ.”

  Patrik Biňovský az Akcenta új pénzügyi vezetője

  Patrik Biňovský az Akcenta új pénzügyi vezetője

  2024. 07. 08.

  Az Akcenta CZ, az exportőrök és importőrök külföldi fizetési és devizaműveleteire szakosodott pénzforgalmi intézmény

  Változás az Akcenty igazgatótanácsában, Jacek Jurczyński csatlakozik az igazgatótanácshoz

  Változás az Akcenty igazgatótanácsában, Jacek Jurczyński csatlakozik az igazgatótanácshoz

  2024. 07. 08.

  Közel 14 év után megváltozik az Akcenta CZ, az exportőrök és importőrök külföldi fizetési és devizaműveleteit lebonyolító pénzforgalmi