Open Banking

  PSD2 OPEN BANKING ( AKCENTA API)

  Mi ez?

  A szolgáltatás lehetővé teszi a harmadik féltől származó kapcsolatokat OLB ügyfélfiók, amely lehetővé teszi, hogy harmadik féltől származó alkalmazásokat (TPP) kapcsoljon össze OLB-fiókokkal. A megoldás a Cseh Bankszövetség által kiadott cseh nyílt banki szabvány 6.0 verzióján alapul.

  Ki a harmadik fél?

  A harmadik fél olyan bank vagy vállalat, amely rendelkezik a CNB** (vagy az EU-n belül egy másik nemzeti bank) vonatkozó **engedélyével közvetett fizetési megbízás vagy fizetési számlainformációs szolgáltatás nyújtására.

  Milyen javakat tesznek lehetővé a szolgáltatások?

  Egyenleginformáció - a TPP alkalmazás elérhetővé teszi a belső fizetési számla (IPU) egyenlegére és a mozgások előzményeire vonatkozó információkat.

  Közvetett fizetés - a TPP alkalmazáson keresztül az OLB-ből lehet fizetést bevinni.

  Biztonságos?

  Az ügyfél először mindig hozzájárulását adja ahhoz, hogy a TPP-t összekapcsolják az OLB-számlájával. Ez a hozzájárulás 90 (vagy 180) napig érvényes, ezt követően a hozzájárulást meg kell újítani. A TPP-hez való minden egyes kapcsolódás ellenőrzésre kerül (tanúsítvány érvényessége).

  Információk a TPP-hez

  Ha a TPP csatlakozni szeretne az Akcenta API-hoz, kérjük, küldjön egy e-mailt a compliance@akcenta.eu címre egy csatlakozási kérelemmel. A kérelemnek legalább a következő információkat kell tartalmaznia:

  • Alapinformációk a TPP-ről (cégnév, kapcsolattartó személy, telefonszám, e-mail cím).
  • A TPP alkalmazás neve és leírása
  • A tanúsítvány nyilvános része, amely igazolja, hogy a TPP jogalany rendelkezik az AISP/PISP adatszivattyúzásra vonatkozó, valamely nemzeti szabályozó hatóság által kiadott engedéllyel.

  A megadott információk ellenőrzése után a következőket kapja meg