Árfolyam Román lej (RON)

  A legjobb RON árfolyamok

  A román lev, azaz a román lej (az egyes szám a leu) közel 150 éve van forgalomban. Az Új lej (RON) 2005 óta van érvényben, ISO 4217-es kódja RON (román új lej). Egy lej 100 banira oszlik (egyes számban ban).

  A román lej 1867-es bevezetése óta a lej árfolyama meglehetősen drámai fejlődésen ment keresztül. Ha figyelembe vesszük, hogy a lej "túlélt" két királyságot, két világháborút, egy fasiszta és egy kommunista diktatúrát, majd egy rendkívül kaotikus reformkorszakot, akkor nem csodálkozhatunk azon, hogy a leu árfolyama soha nem volt az európai valutaárfolyamok átlaga felett, sőt, lényegesen alacsonyabb szinten volt. Csupán két alkalommal érte el, illetve haladta meg rövid időre ezt az átlagot. De sajnos ez mindkét esetben az akkori politikai vezetők "műve" volt "a hazai közönség megnyugtatására". A lej helyzetét az sem segítette, hogy Európában elsőként és egyedüliként vezették be a polimer bankjegyeket. A lej "denominálása" a 2005. július 1-jei monetáris reform során 1 új lej (RON) 10 000 régi lejre vetítve nem segített a lej (RON) árfolyamának helyzetén, ahogyan Románia 2007-es uniós csatlakozása sem.

  Egyedi feltételek ügyfeleink számára

  Az euró bevezetését és ezzel a lej (RON) eltörlését eredetileg 2015-re tervezték, de 2012-ben a Román Nemzeti Bank határozatával ezt határozatlan időre elhalasztották. Bárhogyan is alakul a lej (RON) árfolyama a jövőben, Ön nyugodt lehet, amíg tranzakcióit az Akcenta kezeli. Az Akcenta hosszú tapasztalattal rendelkezik a különböző árfolyamokkal kapcsolatban, még az egyes valuták euróra való átállásával, vagy az eurónak az egyes valuták helyett történő bevezetésével (pl. Szlovákia) is. Készüljön fel minden lehetőségre.

  Árfolyamaink

  Pénznem

  Vétel

  Eladás

  A kijelzett értékek csakis tájékoztató jellegűek, az aktuális árfolyam ügyében kérjük, hívja a 0680 102 436-ös, helyi tarifával hívható telefonszámot!. Az aktuális árfolyamokat bármikor megnézheti az Online Banking.

  54,000+ ügyfél 6 piacon

  Több mint 25 éves tapasztalat

  100+ értékesítési képviselő

  Külföldi fizetési szolgáltatások

  Az Akcenta keresztül történő külföldi és belföldi fizetések gyorsak, megbízhatóak és olcsók. 17 pénznemben teljesíthet kifizetéseket. A bankokon keresztül történő fizetések érzékeny alternatíváját jelentik.

  További információ
  Devizaügyletek

  A legjobb árfolyamok vállalatok számára, egyedi megoldások, gyorsaság és megbízhatóság a devizatranzakciók (valutaváltás) lebonyolításában. Minden ügyfelünknek az igényeinek megfelelő optimális megoldást kínáljuk.

  További információ
  Határidős ügyletek

  Már 10 000 eurótól vagy ennek megfelelő összegű, más pénznemben kifejezett összegtől fedezeti ügylet a kedvezőtlen árfolyammozgások ellen. Kisvállalkozásoknak is biztosítunk, ingyenesen, egyénre szabottan és pontosan testre szabottan.

  További információ