Zloty árfolyam (PLN)

  Legjobb Zloty árfolyamok

  A modern lengyel fizetőeszköz, a zloty (PLN - a továbbiakban cseh átírásban Zlotý) története 1924-ig nyúlik vissza, amikor a lengyel márka helyett újra bevezették a zlotyt, 1 zloty = 1 800 000 lengyel márka árfolyamon. A zloty [zuoty] (köznyelvben złotówka [zuotuvka]), mint a lengyel valuta alapegysége, 100 groschenre oszlik.

  A zloty (PLN) használata a második világháború alatt megszűnt. A háború után Lengyelország, más közép-európai országokhoz hasonlóan, szovjet befolyás alá került, és a Kölcsönös Gazdasági Segítség Tanácsa működésének eredményeként a zloty (PLN) árfolyama nem tudott a lengyel gazdaság igényeinek és fejlődésének megfelelően alakulni. Ennek a "gazdasági segítségnyújtásnak" és más tényezőknek volt köszönhető, hogy a PLN árfolyama az 1990-es években erős inflációs folyamatoknak volt kitéve. Ez a magas infláció végül a Zloty (PLN) mint valuta nominális értékének csökkenéséhez vezetett.

  Ez a négy nulla jelölés 10 000 PLZ = 1 PLN arányban jelentősen meghatározta a zloty (PLN) árfolyamának további alakulását. A hasonló esetek megelőzése és a zloty (PLN) árfolyamának védelme érdekében számos intézkedést fogadtak el és hajtottak végre. Ezek közé tartozott a lengyel bankközi fizetési rendszer átszervezése, a "számlakonszolidáció" bevezetése stb. Mindezek a konkrét lépések a zloty (PLN) árfolyam "megnyugtatásához" vezettek, ugyanakkor megnehezítették a zloty (PLN) árfolyam használatát. Ezek a konkrét és konkrét lépések nagyobb szakmai felkészültséget igényelnek a zloty (PLN) árfolyam használatában.

  Egyedi feltételek ügyfeleink számára

  Ezért a Zloty (PLN) árfolyam használatakor válasszunk olyan kereskedési közvetítőt, aki jól ismeri ezt a speciális rendszert, és segítséget tud nyújtani a devizatranzakciókban. Az Akcenta éppen ilyen szolgáltatásokat nyújt. Az Akcenta erősségei közé tartozik mindenekelőtt a lengyel devizapiac tökéletes ismerete, a nagyszámú kereskedési partner és a lengyel piacon szerzett sokéves tapasztalat.

  Árfolyamaink

  Pénznem

  Vétel

  Eladás

  A kijelzett értékek csakis tájékoztató jellegűek, az aktuális árfolyam ügyében kérjük, hívja a 0680 102 436-ös, helyi tarifával hívható telefonszámot!. Az aktuális árfolyamokat bármikor megnézheti az Online Banking.

  54,000+ ügyfél 6 piacon

  Több mint 25 éves tapasztalat

  100+ értékesítési képviselő

  Külföldi fizetési szolgáltatások

  Az Akcenta keresztül történő külföldi és belföldi fizetések gyorsak, megbízhatóak és olcsók. 17 pénznemben teljesíthet kifizetéseket. A bankokon keresztül történő fizetések érzékeny alternatíváját jelentik.

  További információ
  Devizaügyletek

  A legjobb árfolyamok vállalatok számára, egyedi megoldások, gyorsaság és megbízhatóság a devizatranzakciók (valutaváltás) lebonyolításában. Minden ügyfelünknek az igényeinek megfelelő optimális megoldást kínáljuk.

  További információ
  Határidős ügyletek

  Már 10 000 eurótól vagy ennek megfelelő összegű, más pénznemben kifejezett összegtől fedezeti ügylet a kedvezőtlen árfolyammozgások ellen. Kisvállalkozásoknak is biztosítunk, ingyenesen, egyénre szabottan és pontosan testre szabottan.

  További információ